Tevreden klanten getuigen

Paradin Omikron: 1 jaar na installatie

Na de gebruikelijke periode van 2 jaren (lampen branden hier 16 uren per dag) was het begin 2014 weer tijd om de TL lampen en hier en daar ook ballasten te vervangen. Die tweejaarlijkse klus neemt toch weer enkele dagen in beslag, we hebben een goede 300 armaturen hangen.

In die tijd kwam de LED verlichting in de aandacht, toen nog als vervanger van de T8. Deze LED’s in buislampen waren erg duur, hadden weinig lichtopbrengst en de branduren waren nog laag maar toch al meer dan de oude TL’s. Ik heb hier veel testen mee gedaan maar die gaven een onvoldoende.

De bekende merken kwamen kort daarna met complete LED armaturen maar die waren peperduur en gaven toch niet de verwachte lichtopbrengst.

Adrien, die op ons bedrijf elektro-reparaties uitvoerde, zag waar ik mee bezig was en was ervan overtuigd dat het goedkoper en vooral beter kon. Na talloze zoektochten en testen kwam hij na enkele maanden met de voorloper van de Paradin LED armatuur. Na enkele verbeteringen was ik overtuigd van deze lamp en heb ik er 320 stuks van besteld.

De voordelen zijn evident: aangenaam licht (5000K), meer lichtopbrengst dan de standaard TL’s en vooral: de helft elektriciteitsverbruik en minimaal 50.000 branduren ! Ik heb de lampen nu een klein jaar hangen (een gedeelte brandt 24/24 en 7/7), we hebben 2 defecte gehad (die werden onmiddellijk gratis vervangen) en de lichtopbrengst is nog dezelfde als dag 1.

Deze lampen zijn degelijker dan die van de concurrentie: zwaardere aluminium behuizing, betere koeling van de elektronische componenten, mooi afgewerkt, zeer gemakkelijk ophangsysteem (voor elk type ondergrond is er een oplossing), zeer snel aan te sluiten (kliksysteem en kabels op lengte).

Door het feit dat niet alleen de TL buizen vervangen worden maar de ganse armatuur heb ik 15% van de investering kunnen recupereren met de relightning premie. Die heeft Adrien ingediend bij het Vlaams gewest, ik heb hiervoor niets moeten ondernemen.

Ik ben oprecht blij dat ik deze investering gedaan heb en ik geef ook mijn collega’s de raad hetzelfde te doen, met enkele simpele rekensommetjes weet je dat de investering na 2 jaren terugbetaald is. De lampen gaan minimaal 12 jaren mee.

Michel Buys

Afgev. best. De Kievelden nv